Beginnen over het einde

Toerustingsbijeenkomst van redactie 'Lichtspoor' voor ouderenbezoekwerk

De redactie van Lichtspoor (IZB) organiseert zaterdag 28 oktober een toerustingsochtend voor vrijwilligers in het ouderenpastoraat. Hoe voer je het gesprek over het naderende levenseinde? 

Een van de ingewikkelde thema’s in het ouderenbezoekwerk is het gesprek over het naderende levenseinde. Hoe snijd je het onderwerp aan? Hoe onderken je barrières om erover te praten? Is er sprake van verdringing, angst voor de dood, voor het onbekende? Wat is er nodig om ‘los te laten’? Is er geloofs(on)zekerheid? Kan iemand in vrede heengaan, verzoend met God, met de naasten, met zichzelf?

TOERUSTINGSOCHTEND
De redactie van Lichtspoor organiseert zaterdag 28 oktober 2017 in de Nieuwe Kerk in Amersfoort een toerustingsochtend over deze vragen, onder de noemer ‘Beginnen over het einde’. Drs. Nico van der Voet, theoloog, docent, publicist, zal twee lezingen verzorgen. Wie het levenseinde in het pastoraat aan de orde wil stellen, zal eerst zelf zijn/haar eindigheid en kwetsbaarheid onder ogen moeten zien. De eerste lezing zal hierop ingaan, daarna komen bovenstaande vragen aan bod. De bijeenkomst is volgeboekt, aanmelden is helaas niet meer mogelijk. 

U kunt de ochtend wel volgen of terugluisteren via 'kerkdienst gemist', link: http://kerkdienstgemist.nl/assets/172092#.WddEaFu0NaR. Het programma begint om 10.00u.