Theo, stagiair

"De IZB leerde ik kennen toen ik vorig jaar op zoek ging naar een stageplek. Ik ben derdejaarsstudent Godsdienst Pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool Ede en zie mezelf later wel als missionair werker. Voor mezelf iets beginnen, ondersteund door familie en vrienden, zie ik niet zitten. Ik houd van gedegen organisaties.

Via school werd contact gelegd met Dirk de Bree, missionair predikant voor de IZB in Nieuwegein-Vreeswijk. Het klikte en ik ben aan de slag gegaan. Ik geniet enorm van het werk. Door mijn stage heb ik een stukje van mijn hart gevonden. De IZB-tweedaagse waarvoor ik werd uitgenodigd, was boeiend omdat ik daar meer mensen kon spreken die dagelijks actief zijn in missionair werk. Je kunt literatuur lezen of professoren horen praten, maar uiteindelijk doen verhalen uit de praktijk je het meest.

De missionair werkers inspireren me: het zijn mensen die ergens van overtuigd zijn en niet alles alleen maar mooi en aardig vinden. De IZB combineert overtuiging vanuit een stevig gedachtegoed met aansluiting zoeken en vinden op de maatschappij.”

Nu lid worden