Wilma, vrijwilliger bij Dabar

Elke zomer zendt de IZB zo'n 450 jongeren uit om op campings in Nederland het geloof in Jezus Christus uit te dragen. Wilma Mannee deed twee zomers mee met dit 'Dabarwerk' en helpt al voor de vijfde keer bij de organisatie van het ontmoetingsweekend voor deelnemers:

“Het weekend wordt elk voorjaar georganiseerd voor de jongeren die in de zomervakantie met Dabar evangelisatie- en recreatiewerk gaan doen op campings. Tijdens het weekend zijn er bijbelstudie- en worship-bijeenkomsten en allerlei workshops. De jongeren leren de eigen teamleden kennen en er is tijd voor ontmoeting met God, zodat ze beseffen in Wiens dienst ze mogen staan.
Als vrijwilliger ben ik verantwoordelijk voor de organisatie. Het is heel hard werken, maar heel mooi om te doen. Er liggen veel taken op mijn bordje: de coördinatie van de slaapplaatsen en de maaltijden, maar ook zaken als het calamiteitenplan en de route-informatie. Ik weet nog dat ik zelf voor het eerst op het ontmoetingsweekend kwam en dacht: ik ken hier dus niemand... Maar tijdens Dabar doe je vriendschappen op voor het leven; een van mijn beste vriendinnen heb ik er leren kennen. In het organisatieteam kom je veel verschillende karakters tegen met veel verschillende achtergronden. Uiteindelijk heeft iedereen hetzelfde doel: God bekend maken op de camping. Ik denk dan altijd weer: wow, wat is het toch mooi dat je door God gebruikt kan worden en dat Hij elk jaar weer mensen roept om de camping op te gaan. Je weet niet hoe, maar elk jaar zijn ze er weer. We leven niet in een tijd dat iedereen zomaar een kerk binnenstapt, vooral jonge mensen niet, maar bij Dabar laten jongeren zich wél zien.”

Sjors

Niet alleen voor campinggasten, ook voor jezelf is Dabar verrijkend. Dan staat daar een Sjors uit Amsterdam zomaar zijn levensverhaal aan je te vertellen en dan denk je als keurig christelijk opgevoed meisje: o ja, nou moet ik wat zeggen, geloof ik…

Wat ik wel eens lastig vond, is dat je geen zicht hebt op het vervolg van hun levensweg. Je hoopt dat je een schakeltje hebt kunnen zijn. Aan het eind van het seizoen organiseren we een Celebration waarin Dabarwerkers ervaringen kunnen uitwisselen. Daar hoor je elk jaar weer motiverende verhalen.’

Nu lid worden