Over het voeren van een geloofsgesprek

Je had een goed gesprek en achteraf denk je: op dát moment had ik wel iets over mijn geloof kunnen verwoorden. Dat herkennen veel mensen. Je wilt graag iets van je geloof vertellen, maar wanneer en hoe doe je dat? En wil die ander dat wel? Hoe voer je een geloofsgesprek?

In de cursus Zoeken naar woorden bekijken we met elkaar wat een goede gesprek mogelijk maakt: luisteren, het stellen van de juiste vragen, aanknopingspunten ontdekken en je eigen geloof verwoorden. Daarnaast kijken we naar de betekenis van bijbelse begrippen als vrijmoedigheid, nabijheid en ontspannen zijn binnen een gesprek. We nemen een gesprek onder de loep, oefenen en evalueren met elkaar, en kijken naar de betekenis van een gesprek in de weg naar het geloof die iemand kan gaan. De beste leerschool voor een goed gesprek is de praktijk. In de cursus zitten daarom twee opdrachten om te proberen met iemand in gesprek te komen. Wie de cursus wil volgen, moet dat dus wel durven.

Zoeken naar woorden biedt geen papiertje met de antwoorden, wel duidelijke handreikingen om de basis te leggen voor een goede ontmoeting. Deze cursus is zeer geschikt als vervolg op de cursus Gunnend geloven.

Thema's
• Luisteren als basis voor een goed gesprek.
• Je eigen geloof leren verwoorden.
• Aanknopingspunten vinden voor een geloofsgesprek.
• Tot geloven komen is vaak een langdurig proces.

Doelgroep: Gemeenteleden

Aantal bijeenkomsten: 4

Aanvragen? De cursus Zoeken naar woorden in uw gemeente organiseren? Vul het formulier in.

Meer weten? Neem contact met ons op via het secretariaat, per mail info@izb.nl of telefonisch 033 - 46 11 949.

Vervolg? De cursus Moeilijke vragen is zeer geschikt als vervolg.

Bestelformulier cursussen en materialen