Vrienden van Dabar

Ondernemer Jan Gelderblom uit Oudewater-Hekendorp is de initiatiefnemer van de actie ‘Vrienden van Dabar’. ‘Je kunt een paar ondernemers vragen € 25.000 te doneren, maar als je hen daar al bereid toe vindt,  doen ze dat hooguit éénmalig. En dan moet je het jaar daarop weer iets nieuws verzinnen. Daarom is het beter in te zetten op structurele hulp, over lengte van jaren. Het streven is om een groot netwerk ondernemers voor Dabar te interesseren, die jaarlijks een bedrag schenken. Bijvoorbeeld, een tientje per week.

Van elke ‘Vriend van Dabar' wordt naast de jaarlijkse donatie ook gevraagd om 1 of 2 nieuwe donateurs uit zijn netwerk op te sporen. Dat vraagt echte betrokkenheid en bewogenheid om deze beweging op gang te helpen. Maak een selectie van mensen die bewogen zijn met het evangelie en neem er echt even de tijd voor. Doe het niet via de telefoon, maar waag er een serieus bezoekje aan om de noodzaak uiteen te zetten.’

Naast zijn dagelijks werk in de slagerijbranche is Gelderblom jarenlang actief geweest in kerkenwerk, onder andere als jeugdouderling. ‘Als je beseft wat het is om gered te moeten worden (ik verbeeld me niets, maar ik meen dat ik dat besef) dan kan het niet anders of je wilt het evangelie ook met anderen delen.

Daarom klopt mijn hart voor deze actie en reken ik op ondernemers die aan deze beweging willen deelnemen.’

Vriend van Dabar