Jubileum Jan Waanders

Missionair werker Jan Waanders is 12,5 jaar in dienst van de IZB en wijkgemeente Martinikerk in Groningen.

Officieel was het 1 augustus al zover, maar 'Jan van het Pand' leek het beter om het jubileum te vieren samen met de wekelijkse bezoekers tijdens een van de eerste vieringen van het nieuwe seizoen.
Zo'n vijftig aanwezigen woonden de bijeenkomst bij, en hoorden de toespraak van ds. Pieter Versloot, die met veel waardering en dankbaarheid sprak over het werk van 'de juiste man op de juiste plaats'.

Het Pand is mede dankzij het werk van Jan Waanders uitgegroeid tot een begrip in de wijk. In de zomer van 2014 is het nieuwe onderkomen in gebruik genomen, pal naast de speeltuin in de Indische Buurt. Er is een scala aan activiteiten: kinder- en tienerclubs, sportactiviteiten, buurvrouw-kookavonden, peuterochtenden, en sinds begin van dit jaar wekelijkse vieringen. Jan is voor velen in de wijk een vertrouwenspersoon.

Aangezien hij in zijn vrije tijd graag een biertje brouwt, kreeg hij een passend cadeau, in de vorm van een paar liter geestrijk vocht. 'De Bijbel gebruikt het beeld van de 'overvloeiende beker', zei Pieter. 'Het is goed stil te staan bij die goedgeefsheid van God, als je een glas heft.'