Zoek

IZB-Toerustingsdag ‘Op het spoor komen’ op 16 november

IZB-Toerustingsdag ‘Op het spoor komen’ op 16 november

Hoe kom je de missionaire roeping van jouw gemeente op het spoor? Wat is de betekenis van de kerk in jouw dorp, of in de wijk waar het kerkgebouw staat? Over die vragen organiseert de IZB op 16 november een Toerustingsdag voor iedereen met hart voor missionair werk.

25 september 2024

De dag is bedoeld voor missionaire commissies, kerkenraadsleden, kerkelijk werkers, predikanten en individuele gemeenteleden die graag missionair actief zijn of willen worden maar niet precies weten hoe ze daarin verder komen. De IZB biedt in workshops expertise aan voor uiteenlopende situaties. Agnes van Haaften, teamleider Gemeentecontact en –advies bij de IZB hoopt dat gemeenteleden elkaar meenemen, om daarna samen aan de slag te gaan in hun eigen kerk. ‘Je kunt de vragen uit jouw gemeente meenemen. Daar kunnen we dan over doorpraten. En als je samen bent, kun je gemakkelijker de vertaalslag maken naar de kerk in je eigen woonplaats.’

Workshops

Er zijn twee workshoprondes die gaan over vragen als: hoe werk je samen met maatschappelijke organisaties in jouw dorp of buurt? Hoe kom je verder van missionair denken naar doen? Hoe ontwikkel je 'missionaire gevoeligheid'? En hoe kun je vrijheid en hoop ervaren in een situatie van krimp? De dag begint met een interactieve Bijbelstudie over het thema 'Op het spoor komen' onder leiding van IZB-directeur ds. Marco Batenburg.

Navolging in de praktijk

Je kunt je gedurende de dag ook oriënteren op de verschillende begeleidingsmogelijkheden van de IZB. Zo zijn er workshops voor teams uit kerken die het IZB-Focustraject volgen. Dat is een missionair toerustingstraject van de IZB, gericht op de vraag wat de navolging van Christus in de praktijk betekent. Er zijn inmiddels varianten ontwikkeld voor kortere trajecten, en in alle gevallen wil de IZB zoveel mogelijk maatwerk leveren. Van Haaften: ‘We hebben dit jaar een breed programma, maar we faciliteren daarnaast ook ontmoetingen tussen Focusteams, zodat zij van elkaars ervaringen kunnen leren. We willen graag iets van God op het spoor komen en op het spoor van God gezet worden.’

Lees hier meer over het programma. Zaterdag 16 november, Sionkerk, Eikenhout 221, Houten. Inschrijven kan hier. De toegang is gratis.